Nieuws uit het Belgisch juridisch landschap: een nieuw advocatenkantoor ziet het licht onder de naam Crosslaw

Brussel, 21 september 2015 – Vandaag moeten advocaten zich aanpassen, luisteren naar hun cliënten en hen op maat gemaakte oplossingen brengen. “Crosslaw” maakt het verschil. Met een 15-tal advocaten verdeeld over 2 kantoren te Brussel en Kortrijk komt dit nieuwe kantoor tegemoet aan de huidige noden van de Belgische en buitenlandse economische spelers door met hen een echt partnership aan te gaan dat de loutere juridische aspecten overschrijdt.

Vanuit een gemeenschappelijke wil om een partnership met haar cliënten aan te gaan, wenst Crosslaw een concrete en op de klant afgestemde dienstverlening te bieden, meer in het bijzonder in wat hen dagdagelijks treft en dat betrekking heeft op het vennootschapsrecht, het commercieel recht, het arbeids- en sociale zekerheidsrecht of nog het intellectueel eigendomsrecht, het privacyrecht en het recht van de nieuwe technologieën.

Ervan overtuigd dat het essentieel is om de activiteiten van zijn cliënten perfect te kennen, wenst het team van Crosslaw zo goed mogelijk aan hun noden en verwachtingen te beantwoorden. De advocaten beschikken bijvoorbeeld over een ruime ervaring als “in house” raadgever. Dit biedt hen het voordeel dat ze zich kunnen losmaken van het strikt juridische kader en een oplossing bieden die het meest is aangepast aan de reële noden van hun cliënten.

De naam Crosslaw symboliseert de kruisbestuiving die wij elke dag in onze activiteit met onze cliënten hebben” preciseert Luc Stalars, managing partner van Crosslaw. “Het begrip kruising vinden we terug zowel in de synergie tussen de oprichters als in de synergieën tussen de verschillende juridische materies uitgeoefend door onze specialisten in multidisciplinaire dossiers.”

De leden van Crosslaw vormen een geïntegreerde groep, die dezelfde waarden en kwalitatieve standaarden deelt. Zij staan borg voor een optimale bereikbaarheid voor hun cliënten en richten zich op nieuwe communicatietechnologieën voor de organisatie van hun werk.

Door hun meertaligheid en betrokkenheid hebben zij een ruime ervaring kunnen opdoen in het beheer van internationale dossiers, wat hen toelaat om zich aan te passen aan de taal en de cultuur van hun contactpersoon. Het kantoor beschikt overigens over een breed internationaal netwerk waarbij cliënten kunnen worden begeleid naar een betrouwbare partner in het buitenland, en waarbij aan de cliënt dezelfde kwaliteitsstandaarden kunnen worden gegarandeerd als deze die Crosslaw hanteert.