Jean-François Michel

Jean-François Michel
+32 2 510 52 09
+32 478 94 00 55
jf.michel@crosslaw.be
Brussel
Frans
Nederlands
Engels
Spaans

Jean-François vatte zijn carrière in 2000 aan in het departement IP/IT bij Linklaters. In 2001 trad hij toe tot het departement commercial van het kantoor De Wolf & Partners, waarvan hij in 2013 vennoot werd. Samen met Luc Stalars staat hij nationale en buitenlandse bedrijven bij en verleent hen advies bij hun dagelijkse activiteiten op alle mogelijke vlakken.

De focus van Jean-François ligt vooreerst bij het opstellen van contracten en bijstand bij operationele contracten, Belgische en buitenlandse gerechtelijke procedurevoering en (inter)nationale arbitrages. Hij legt zich toe op industriële -en commerciële projecten, servicecontracten (EPC, turnkey, maintenance), distributierecht, leasing, renting en commerciële samenwerkingsovereenkomsten. Hij staat in voor een groot aantal commerciële gedingen.

Jean-François heeft een uitgebreide praktische ervaring in ondernemingen, waar hij regelmatig in-house juridische ondersteuning biedt.

Jean-François heeft eveneens belangrijke kennis opgedaan van het Franse recht, evenals van gereglementeerde bedrijfssectoren, zoals mededingingsrecht, leasing, energierecht, farmaceuticarecht en voedingsrecht. Hij is daarnaast bedreven in het sportrecht.

Sinds 1 juli 2015 vervoegde hij Crosslaw, een structuur die dicht bij zijn cliënten staat en hand in hand gaat met de ontwikkelingen in de juridische praktijk, IT en communicatietechnologieën.

Opleiding

Licenciaat in de rechten, Université de Liège (ULG), 1999
Specialisatieopleiding Bedrijfsjurist, Universiteit van Gent (UGent), 2000

Balie

Lid van de Balie van Brussel (Ordre français des avocats du Barreau de Bruxelles)

Andere activiteiten

Ancien de la Table Ronde, Cercle de Wallonie, Cepani 40, Jeune Barreau de Bruxelles, Club Porsche Francorchamps

Did you know ?

#198
In 2014 adviseerden we een grote softwarefabrikant met betrekking tot vragen rond het gebruik van elektronische handtekeningen.