Christophe Minnart

Christophe Minnart
+32 2 510 52 25
+32 494 22 32 71
c.minnart@crosslaw.be
Brussel
Nederlands
Engels
Frans

Christophe houdt zich voornamelijk bezig met M&A, contractenrecht, vennootschapsrecht en handelsrecht. Hij heeft zeer veel ervaring in commerciële- en vennootschapstransacties, (re)organisatie van ondernemingen (oprichtingen, administratieve en juridische verplichtingen, herstructureringen en vereffeningen), het onderhandelen en opstellen van allerlei complexe commerciële- en vennootschapscontracten en geschillenbeslechting. Christophe werkt zowel voor KMO’s als voor grote en beursgenoteerde ondernemingen.

Alvorens hij in 2013 crosslaw mee heeft opgericht, werkte Christophe in de bedrijfswereld en als advocaat bij internationale topkantoren. Omwille van zijn uitgebreide ervaring in het bedrijfsleven en zijn no-nonsensestijl, wordt op hem ook beroep gedaan voor legal interim management, project management en legal crisis management.

Christophe is gastdocent aan de KULeuven en is verbonden aan het Instituut voor Verbintenissenrecht. Hij is eveneens plaatsvervangend vrederechter in het gerechtelijk kanton Diest.

Christophe behaalde een diploma bedrijfsbeheer, optie rechtspraktijk aan de Plantijn Hogeschool Antwerpen en een diploma rechten aan de Vrije Universiteit Brussel (met grote onderscheiding).

Opleiding

Licentiaat Rechten, Vrije Universiteit Brussel (met grote onderscheiding)
Graduaat Bedrijfsbeheer, optie rechtspraktijk, Plantijn Hogeschool

Balie

Lid van de Nederlandstalige Orde van Advocaten bij de Balie te Brussel

Andere activiteiten

  • Gastdocent Katholieke Universiteit Leuven
  • Voormalig assistent en wetenschappelijk medewerker Instituut voor Verbintenissenrecht
  • Plaatsvervangend Vrederechter gerechtelijk kanton Diest

Did you know ?

#193
In 2015 stonden we een mediamaatschappij bij met betrekking tot de uitwerking en implementatie van een strategie met betrekking tot een gepersonaliseerde klantenrelatie.